Snelheid 2011

!!! DRIEVOUDIG NEDERLANDS KAMPIOEN 2011 SKI JUNIOREN, SKI LIGHT & SKI OPEN !!! !!! 3de OP EUROPEES KAMPIOENSCHAP EJSBA SKI LITES JUNIOREN 2011 !!!

 

 • Wedstrijd 4 : ntoine wint alle reeksen waar hij ingeschreven is
  • Antoine wint alle reeksen waar hij ingeschreven is (Junioren, Lights & Open) --> 9 reeksen = 9 overwinningen !!!
  • Jet-ski-Antoine#53 - Snelheid 2011 Uitstekende zondag voor Antoine. 3 overwinningen bij de Junioren, idemtito bij de Ski Light, waar hij samen met de Ski Stock voer. Antoine eindigt 1ste in zijn categorië, maar trouwens ook voor de 1ste Stock !!! Bij de Ski Open, waren de 3 reeksen spannend...
   de collega's deden telkens de All Shot, dus geduld en voorbij varen waren op het programma

   Taak vervuld in de 2 eertse reeksen.

   Wat vermoeid na 8 reeksen van 8 minuten + 1 ronde, 2 valpartijen tijdens de 3de reeks van de Open klasse --> elke keer laatste...maar, zoals in Grasbroek, Antoine vecht terug en vaart, één voor één, zijn collega's voorbij om uiteindelijk de overwinning te pakken in de laatste ronde. Onklopbaar dit weekend !!!

   Eerste deelname aan zo een grote evenement en eerste overwinning ! Na het winnen van de "Pole position" wedstrijd, mocht Antoine zijn plaats kiezen op de startlijn. Het is een tactische keuze geweest die onmiddellijk loont want Antoine wint de race van de zaterdag voor de kampioen Grand Sud uit Frankrijk, Raphaël Maurin & Phil Segers.

   Zondag begint ook uitstekend met opnieuw een overwinning van Antoine in de tweede race, voor Phil & Mattéo Finidori (leider van de Jetcross tour Junior in Frankrijk). De reeks van de namiddag wordt afgelast na een zwaar ongeval.

   De rangschikking wordt dus samengevat in 2 reeksen (ipv 3) met Antoine aan de leiding met een kapitaal van 120 punten !!! Terugwedstrijd in België (O2R) op 12, 13 & 14 augustus aanstaande.
 • Wedstrijd 3 : wegens een gebrek aan strijders, geen Ski Junioren, noch Ski Light
  • wegens een gebrek aan strijders, geen Ski Junioren, noch Ski Light. Ski Stock dan maar, met ervaren volwassenen, en Ski Open uiteraard. Antoine wint Ski Stock en eindigt nogmaals 2de in Ski Open klasse.

   Jet-ski-Antoine#53 - Snelheid 2011Na een dappere inhaalsmanoeuvre, langs de buitenkant, tijdens de 1ste ronde, wint Antoine reeks 1. Iedereen heeft Antoine nu in de gaten en hij wordt derde (valt 2 minuten voor de finish...) bij de 2de reeks. Hij wint ook de laatste reeks na diskwalificatie van de 1ste (na technische keuring), wat goed is voor een overwinning in de Ski Stock klasse met één puntje voorsprong op de aktuele leider van deze klasse. Bij de Ski Open, tijdens een aanval op de 2de gerangschikt, valt hij opnieuw, bijna op dezelfde plaats, en eindigt pas zesde.

   Gebeten, zet Antoine zich volledig in en wint de 2 volgende reeksen !!! Opnieuw, enige Yamaha tegen Hydrospace (S4 & S8) & Kawa... Starten gaat wat beter maar moet nog geoefend worden ! Een algemene tweede plaats uiteindelijk voor Antoine in deze Ski Open categorie, opnieuw op één punt van de winnaar van de dag. Wat mogen we nog meer vragen ?

   Antoine wint Ski Junioren, Ski Light en Ski Open !!! Hij was onklopbaar !!!

   Europees kampioenschap 15, 16 & 17/07 : Antoine wint deze eerste Oostenrijkse reeks !!!

   Antoine wint Ski Juniors Stock Lites (IJSBA) !!

   Antoine wint bij de Ski Stock en eindigt 2de bij de Ski Open !!! Dikke proficiat !!!

 • Wedstrijd 2 : we nemen dezelfde piloten en starten opnieuw...
  • We nemen dezelfde piloten en starten opnieuw...overwinning van Antoine bij de Ski Juniors & Ski Light en 2de bij de Ski Open.

   Jet-ski-Antoine#53 - Snelheid 2011 Antoine wint de 3 reeksen bij de Junioren. Bij de Ski Light, minder volk dan de vorige keer. Prima start voor elke reeks en op kop van start tot finnish. Bij de Ski Open, zeer spannede reeksen!!! Alleenstaande Yamaha tegenover Hydrospace (S4 & S8) & Kawa... Starten gaat nog altijd moeizaam (wordt zeer binnenkort aangepakt) maar de terugkeren worden steeds meer spectaculair !!! 4de tijdens de eerste reeks (slechte start, valpartij & concurrenten moeilijk voorbij te steken...), 1ste de twee volgende.

   Derde reeks was gedenkwaardig...slechte start en valpartij bij de 3de boei --> allerlaatste ! Antoine gaat, stap voor stap, alle tegenstanders voorbij varen en hij neemt de leiding over in de laatste ronde, 3 boeien voor de finish. Hij werd door iedereen gefeliciteerd voor zijn race, op en naast het water. Nogmaals tweede op het einde van de dag (op 1 puntje na !!!). Opnieuw, een uitstekend weekend !!!

   9 reeksen op het weekend programma, telkens 8 minuten + 1 ronde. Meerdere landgenoten waren aanwezig om zich te testen. Antoine wint de 3 reeksen bij de Junioren. Bij de Ski Light, uitstekende starts tijdens reeksen 1 & 3. Op kop van start tot finish, zonder fouten. Daarentegen, reeks 2 begint mis, met een matige start en een val in de eerste ronde.

   Daarna, een met moeite voorbij te steken collega en uiteindelijk een derde plaats. Bij de Ski Open, begin het ernstig te worden. Starten loopt niet zo vlot maar de terugkeren van Antoine zijn des te meer mooier en zorgen voor veel spektakel (dank je Steven voor het nemen van dubbele boeien en voor het voorbij steken van collega's !). Een algemene tweede plaats zal Antoine voor alle geleverde inspanningen belonen. Fantastich weekend dus !!!  

   Zondag 02 mei, O2R meren, eerste reeks van het Belgisch kampioenschap... Antoine neemt deel bij de Ski Junioren en Ski Lite Beginners...

   Zeer goede start bij de eerste reeks, 5de achter de drie meisjes (op Limited !!!) en een volwassene... De reeks duurt 12 minuten en Antoine wacht de eerste fout van zijn tegenstander af om de 4de plaats over te nemen, wat betekent aan de leiding bij de Junioren en bij de Beginners... Geen wijzigingen tot op het einde --> overwinning van Antoine in beide categoriên !!!

   Voor de tweede reeks start Antoine ideaal, juist achter de meisjes...4de dus... Hij wordt zelfs derde na technische problemen bij en van de meisjes... --> hij wint ook de tweede reeks in zijn categoriën !!!

   Antoine wint dus Ski Junioren & Ski Lite Beginners !!!

 • Wedstrijd 2 : overwinning van Antoine bij de Ski Junioren & 4de bij Ski Lite Beginners !!!
  • overwinning van Antoine bij de Ski Junioren & 4de bij Ski Lite Beginners !!! Nogmaals dikke proficiat !!!

   Jet-ski-Antoine#53 - Snelheid 2011 Zondag 06 juni, le Grand Large te Bergen... Antoine moet ditmaal 4 reeksen van 12 min. afleggen want Junioren en Beginners zijn gescheiden... Wedstrijd bij de Junioren :

   Zeer goede start bij de eerste reeks, 4de achter de drie meisjes (op Limited !!!)... De reeks duurt 12 minuten en Antoine beheerst zijn wedstrijd, zeer goed ondersteund door Daniel voor het nemen van de zwarte/witte boei (verplicht, eenmaal/wedstrijd). Hij blijft aan de leiding bij de Junioren tot op het einde, in dezelfde ronde dan de meisjes...wat zijn eerste plaats vrijstelt na het nemen van een penaliteit van een ronde voor een gemiste boei...

   --> overwinning van Antoine bij de Junioren !!!
   Voor de tweede reeks start Antoine ideaal, 2de, maar de jestki stopt onverwachts !!! 5de na de eerste ronde, achter de meisjes en zijn vriend, maar tegelijkertijd grootste vijand op het water, Phil Segers... Hij speelt het taktisch zeer goed uit en verovert de 4de plaats aan Phil, wat betekent dat hij vooraan staat bij de Junioren !!! Alles blijft onder controle --> hij wint ook de tweede reeks in zijn categorië !!!

   Wedstrijd bij de Beginners : Antoine start goed, vlak achter Phil...ja hoor, daar ook zijn de junioren vooraan !!! De race is zeer aantrekkelijk en het moment gekozen door de piloten voor het nemen van de zwarte/witte boei (verplicht, eenmaal/wedstrijd) zal de winnaar bepalen...en het is Phil die wint voor Antoine... Dank u aan beide piloten voor het spectakel !!!

   Tijdens de tweede reeks, staat Antoine 2de bij het nemen van de eerste boei...hij weet het nog niet maar wordt gepenaliseerd met een ronde voor een knie (wel toegelaten bij de Junioren) in de jetski bij de start !!! Hij strijdt even met Benoït Doppagne maar haalt hem uiteindelijk in en blijft 2de op het water... Na afloop, wordt hij 4de, vlak naast de podium dus !!!

   Antoine wint dus de Ski Junioren & is 4de bij de Ski Lite Beginners !!!
 • Wedstrijd 3 : Antoine eindigt 1ste ex-aequo bij de Ski Junioren & 2de bij de Ski Lite Beginners !!!
  • Antoine eindigt 1ste ex-aequo bij de Ski Junioren & 2de bij de Ski Lite Beginners !!! Hij blijft wel aan de leiding van het kampioenschap in beide categoriën.

   Jet-ski-Antoine#53 - Snelheid 2011 Zondag 04 juli, Péronnes-lez-Antoing... Antoine vaart deze keer ook 4 reeksen van 12 minuten...
   Bij de Junioren : uitstekende start van de eerste reeks, 4de aan de "all shot", op de hielen gevolgd door Phil Segers... De reeks duurt 12 minuten en Antoine houdt stand tot op het einde, goed geholpen door Daniel voor het beheer van de zwarte/witte boei --> hij wint bij de Junioren !!!

   Tweede reeks, Antoine neemt de eerste boei als 5de, juist achter de meisjes en Phil die een heel goede start genomen heeft. Niets verandert, ondanks verschillende pogingen van Antoine om Phil voorbij te steken --> Phil wint de tweede reeks, en het weekend tegelijkertijd, ondanks evenveel punten. Antoine blijft nochtans aan de leiding in het algemeen klassement !!!

   Bij de Beginners : goede start van Antoine, nogmaals vlak achter Phil... Ja, ja, ze maken weer het spectakel... niets verandert na 12 min. wedstrijd en Phil wint voor Antoine... Proficiat aan beide piloten voor het nogal aangenaam spectakel !!!
   Tijdens de tweede reeks, neemt men dezelfde om opnieuw te beginnen. Antoine is tweede bij de eerste boei... ondanks meerdere pogingen, kan Antoine niet voorbij Phil --> Phil wint ook bij de Beginners maar Antoine blijft nog aan de leiding bij de Beginners !!!

   Tijdens de prijs uitreiking, krijgt elke winnaar een jet stuur aangeboden. Phil overhandigd zijn tweede stuur aan Antoine !!! Mooie geest tussen deze twee zaden van kampioen !!!

   Antoine is dus 2de bij de Ski Junioren & Ski Lite Beginners !!!
 • Wedstrijd 4 :
  • Zondag 1ste augustus, Viersel (buurt van Ranst), Albertkanaal... 4 reeksen van 11 minuten op het programma...geen dubbel circuit, noch zwarte/witte boei...

   Jet-ski-Antoine#53 - Snelheid 2011 Bij de Junioren : Antoine wint de "all shot" voor Phil... Hij doet de race op kop maar Phil struikelt halverwege de wedstrijd. Antoine denkt dat hij gewonnen is maar Phil komt terug en bedrijgt hem zelf op twee ronde van het einde... Antoine blijft foutloos en wint de eerste reeks ondanks zeer zware omstandigheden. Proficiat aan alle piloten voor de prestatie !!!

   Antoine start als eerste tijdens de 2de reeks & blijft aan de leiding tot halverwege wanneer hij door een golf uit evenwicht komt en valt... Phil neemt de leiding over... Antoine probeert alles om voorij Phil te varen maar de situatie verandert niet en Phil wint de 2de reeks.

   Bij de Beginners : Antoine start als 3de... Phil is 2de, de omstandigheden zijn afschuwelijk... Een Franse piloot die aan de leiding was maakt een fout waardoor Phil uit evenwicht gebracht wordt...

   Antoine raakt de jet van Phil maar neemt toch de leiding... De wedstrijd wordt zeer aantrekkelijk ondanks zware omstandigheden en een zeer wild kanaal...
   Antoine wordt wat geschudt door zijn Fanse collega (pijnlijke kuit) en valt terug naar de derde plaats...
   De Fransman maakt verschillende fouten (krijgt 2 ronde penaliteit) maar blijft gewoon verder vechten voor zijn plaats... Antoine vecht terug en neemt uiteindelijk de 2de plaats ondanks een gemiste boei (neemt wel de zwarte boei net voor de streep), vlak achter Phil...

   Zeer goede start bij de tweede reeks maar de jet hapert...hij is 5de bij het behalen van de eerste boei en wordt opgesloten in het peloton, met "super" slechte omstandigheden... Niets verandert op het water maar twee van zijn voorgangers maken fouten en krijgen penaliteiten --> 3de op het einde !!!

   Nogmaals, de kleine jongeren (Phil & Antoine) maken het spectakel ondanks zeer zware omstandigheden en wild water !!!

   Uitslagen van Antoine bij de Ski Junioren & Ski Lite Beginners !!!
 • Wedstrijd 5 :Antoine eindigt 2de bij de Ski Junioren & 3de bij de Ski Lite Beginners !!!
  • Antoine eindigt 2de bij de Ski Junioren & 3de bij de Ski Lite Beginners !!! Belgisch Kampioen bij de Junioren & Vice-Kampioen bij de Ski F3 Beginners !!! Dikke proficiat en dank u aan de sponsors voor hun steun.

   Jet-ski-Antoine#53 - Snelheid 2011 Zondag 29 augustus, O2R... 2 reeksen van 12 & 2 reeksen van 10 minuten staan op het programma...dubbel circuit & dubbel blauwe boei deze keer inbegrepen...

   Bij de Junioren : ze zijn met 4 aan het starten tijdens de eerste reeks... Antoine start de snelste maar Phil is eerste bij de "all shot". De jet van Phil is te snel en Antoine kan alleen maar volgen op de tweede plaats...

   De tweede reeks is een copij van de eerste behalve dat ze samen varen met de Veteranen, waarvan de meeste jets opgefokt zijn. Antoine eindigt althans eerste in het algemeen klassement --> Belgisch Kampioen bij de Junioren 2010.

   Bij de Beginners : Antoine is derde bij de eerste boei... Phil staat op kop en Benoît is tweede. Antoine valt aan maar struikelt wanneer hij Benoît voorbij wilt steken, is zijn evenwicht kwijt, valt uiteindelijk en de jet vaart langs de verkeerde kant van de witte boei (ondanks het feit dat hij de zwarte boei neemt in dezelfde ronde, krijgt Antoine toch een penaliteit van 2 plaatsen).

   Hij weet het nog niet dat hij twee keer gestraft wordt, op het water omdat hij 2 plaatsen verliest door zijn val en nogmaals 2 door zijn penaliteit...

   Niettemin, blijft hij doorbijten en gaat Benoît & Cyril in dezelfde ronde voorbij om de tweede plaats te veroveren en te bewaren tot het einde... --> wordt gedeklasseerd van de 2de naar de 4de plaats.

   Tijdens de 2de reeks, start Antoine opnieuw de snelste maar, zoals tijdens de eerste reeks, is het onmogelijk voor Antoine om de jet van Phil te volgen, die als eerste de "all shot" boei voorbij vaart... Niets verandert tot aan het einde van de race --> Vice-Kampioen 2010 bij de F3 Beginners.
   Nogmaals, de kleine jongeren (Phil & Antoine) maken het spectakel.

   Uitslagen van Antoine bij de Ski Junioren & Ski Lite Beginners!!!

   Antoine wint bij de Ski Junioren & Ski Light en eindigt 2de bij de Ski Open !!! Hij staat op kop in alle 3 categorieën... Dikke proficiat !!!

 • Wedstrijd 1 : overwinning van Antoine bij de Ski Junioren & Ski Light en 2de plaats bij de Ski Open.
  • Overwinning van Antoine bij de Ski Junioren & Ski Light en 2de plaats bij de Ski Open.

   Antoine wint dus Ski Junioren & Ski Light en eindigt tweede bij de Ski Open klasse !!!


sponsoren

 • Jet-ski-Antoine#53 - Agu
 • Jet-ski-Antoine#53 - Yamaha
 • Proximedia
 • Jet-ski-Antoine#53 - Vet import France
 • Jet-ski-Antoine#53 - elf
 • Jet-ski-Antoine#53 - Jobe
 • Jet-ski-Antoine#53 - Bart Designs
 • Jet-ski-Antoine#53 - BR Performance
 • Jet-ski-Antoine#53 - BNJ