Snelheid 2013

Seizoen 2013
           
NL BENELUX JETCROSS EK WK YAMAHA
           
27-28/04 27-28/04 25-26/05 10-12/05 05-13/10/2013 14/04
Grasbroek Grasbroek Cogolin Elk - Poland Havasu - USA Roxem
25-26/05 22-23/06 08-09/06 19-21/07   20/04
Grasbroek O2R Pont-A-Mousson Mirandela - PT   Mons
08-09/06 24-25/08 22-23/06 16-18/08   18/05
Stadskanaal Jabbeke Paris Doncaster - UK   O2R
31/08-01/09 31/08-01/09 27-28/07      
Tholen Tholen Moissac      
21-22/09   14-15/09      
Beesd   Avignon      

 

- 21 & 22/09 : NL - Beesd : laatste wedstrijd van het seizoen...Antoine schrijft zich in met zijn "stock - uit de doos" jetski van de Jetcross Tour bij de Ski Light Pro & bij de Ski GP. Geen bang de kleine hé !!! Met enorm veel moed en wil, eindigt hij het weekend op een 2de plaats bij de Light Pro en derde bij de Ski Gp, met elke reeks op de hielen van de tweede gezeten te hebben en in de kielzog de finish te halen... Zeer leuke einde-seizoenswedstrijd. en nu wat rusten voor het voorbereiden van het seizoen 2014.

- 14 & 15/09 : Jetcross Tour - Avignon : Antoine komt te Avignon met een confortabele voorsprong, maar niets is gespeeld! Zeer geconcentreerd wint Antoine de tijdrit van de zaterdag ochtend...wat hem een zekere psychologische boost op zijn concurrenten geeft. Ideale 1ste reeks waar Antoine de holeshot neemt en een overwinning boekt...leuk verjaardagsgeschenk dat Antoine zichzelf trakteert op zijn 15de en een stap verder naar een tweed titel op rij in Frankrijk !!! Op zondag heeft hij genoeg met het behalen van de eindstreep om Kmapioen te worden... maar het is niet genoeg, hij heeft nog honger ! Antoine wint de tweede reeks en scoort een tweede titel van Frans Kampioen bij de junioren op rij !!! Gefeliciteerd !!! Voor de derde reeks, heeft Antoine beslist om als laatste te vertrekken en zoveel piloten mogelijk in te halen...hijstrandt op een 5de plaats. Tweede van het weekend met evenveel punten als de eerste (5de podium in 5 wedstrijden - overwinning van 11 reeksen op 15) en winnar van het Junioren Kampioenschap 2013 !!!

- 01/09 : Benelux Cup - Tholen : testrit en 1ste reeks van de zondag verlopen vlekkeloos...Antoine wint ! Hij vaart één ronde van de tweede reeks en de jet laat hem valen... herstelling ok maar tijdens de opwarwing loopt de motor vast... toch een podium bij de Benelux Cup bij de Ski GP !!!

- 25/08 : Benelux Cup - Ranst : nieuwe technische problemen hinderen Antoine om deze wedstrijd te winnen ! Wanneer de jet gaat staat hij vooraan... Spijtig genoeg, moet Antoine een jet lenen voor de 2 laatste reeksen (dank u Hadri !). Hij eindigt toch op de derde trede van het podium.

- 16-18/08 : Eurotour - Doncaster : snel te vergeten wedstrijd !!! Verschillende Technische problemen... desondanks, strijdt Antoine met de wapens die hij krijgt en glipt zelfs tussen de besten tijdens de technische gedeelte van de parcours, maar wordt ingehaald zodra een snelle deel er aan komt... 6de plaats van deze Eurotour, met veel spijt !!!

- 27 & 28/07 : Jetcross Tour - Moissac : na een zeer teleurstellende 8ste plaats in Mirandela (Euro Tour) met een zeer gevoelige jetski dat voordurend vermogen verliest komt Antoine te Moissac vol moed ! Nets hindert hem, beste chrono & hij wint de reeks van de zaterdag. Na een gerust gevende nacht, lijkt de zondag zeer veel op de zaterdag !!! Hij wint de twee reeksen van de zondag en wint het weekend, wat hem een voorsprong van 74 punten geeft voor de finale van Avignon... Een tweede titel op rij in het vooruitzicht ?! Afspraak te Avignon mid-september...

- 22 & 23/06 : Jetcross Tour - So'Fun Village : gretig voor revanche en verlost van zijn schoolverplichtingen, heeft Antoine een perfect weekend !!! Beste tijdrit en 3 gewonnen reeksen !!! De laatste was wat meer gevochten, maar Antoine lost niets op het einde van de rechte lijn... en na een zij-aan-zij met Luc, neemt hij toch de holeshot en finisht hij vooraan... Antoine wint So'Fun Village !!! Om het verhaal volledig te maken, slaagt hij ook op school !!! Op weg dus naar het vierde middelbaar (3de voor de Fransmannen)... Twee strijdvelden tegelijk... Wat zijn de ouders toch streng !!!!!!!!!!!!!!!!!

- 08 & 09/06 : Jetcross Tour - Pont-à-Mousson : tijdrit en eerste reeks voortreffelijk --> 1ste plaatse ! En daar komen de school-exames storen... Slechte opstaan en dus ook slechte start de zondag morgen --> slechte reeks... alles verkeerd dus !!! Zeer mooie laatste reeks althans, waar Antoine tweede staat bij de holeshot...en met een aanval bij elke ronde... zelfs als het wringt, maar tevergeefs ! 3de plaats algemeen...

- 25 & 26/05 : Jetcross Tour - Cogolin : eerste van de Franse Kampioenschap, op zee, in het zuiden, baie van St-Tropez... Late aankomst de zaterdag morgen rond 5u00, inschrijving & technische keuring van 8 tot 9u00, training en tijdritten om 10u00...aan de lopende band dus !!! Beste tijd van de trainingen en holeshot van de eerste reeks... Alles onder controle tot wanneer een stikker er anders over denkt !!! De jetski wordt onstabiel en verliest in snelheid...gelukkig is de aankomst in zicht --> eindigt 1ste van deze eerste reeks. Zondag begint zoals de zaterdag afgesloten werd, holeshot en overwinning van de tweede reeks... Te veel vertrouwen misschien, slechte start van deze beslissende reeks... Aanvallen, blijven aanvallen, maar het helpt spijtig genoeg niet en 4de plaats uiteindelijk...na een wedstrijdfeit dat hem zuur had kunnen opbreken ! Wint toch het weekend, met 2 puntjes voorsprong !!!

- 10 & 12/05 : EJSBA - O2R : eerste van de Europees Kampioenschap te l'O2R. De beste Juniorenzijn er... Startplaatsen van de eerste reeks van de zaterdag worden geloot...Antoine trekt nr 13 !!! Start is niet top en 4de plaats van de reeks, na een aanval "op zijn Antoine" !!! De reeksen van de zondag zijn veel beter, met twee 2de plaatsen, goed voor een podium, met enkele punten achterstand op de 2 eersten !!!

- 27 & 28/04 : NL - Grasbroek : eerste wedstrijd van het Nederlands Kampioenschap & van de Benelux Cup 2013...met een jet in "volle ontwikkeling"... Uitstekende start tijdens de 1ste reeks en holeshot op de koop toe. Antoine beheert de wedstrijd en blijft foutloos tot op het einde. Tijdens de tweede reeks komt Antoine tweede aan de holeshot aan maar zet de leider onmiddellijk onder druk. Zeer goede keuze want 1/2 ronde verder, na een zij-aan-zij race tijdens meerdere boeien, neemt Antoine de leiding over, en dit tot het einde van de reeks... En 2 ! Zelfde scenario voor de derde reeks waar, na een strijd van één ronde, Antoine voldoende afstand neemt om zijn eerste zege van 2013 te mogen boeken. Bedankt Dan voor de voorbereiding van de jet... een echte vliegtuig !!!

 

 


sponsoren

  • Jet-ski-Antoine#53 - Agu
  • Jet-ski-Antoine#53 - Yamaha
  • Proximedia
  • Jet-ski-Antoine#53 - Vet import France
  • Jet-ski-Antoine#53 - elf
  • Jet-ski-Antoine#53 - Jobe
  • Jet-ski-Antoine#53 - Bart Designs
  • Jet-ski-Antoine#53 - BR Performance
  • Jet-ski-Antoine#53 - BNJ